מבחן התיאוריה – מבחן הנהיגה העיוני

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מבחן התיאוריהמעוניינים להוציא רישיון נהיגה? סביר להניח שכבר הבנתם כי קבלת הרישיון מותנית במעבר שני מבחנים עיקריים.

בעוד שאת עיקר תשומת הלב מקבל הטסט המעשי, שמדיר שינה מעיניהם של רבים, ברור שאין לזלזל בחשיבותו של מבחן הנהיגה העיוני, הידוע בתור מבחן התיאוריה. מה הוא כולל? מה נדרש לעשות כדי לעבור אותו בהצלחה? והיכן עושים אותו? אנחנו נתייחס לשאלות חשובות אלה ואחרות.

על מבחן התיאוריה

מבחן התיאוריה, אם כן, נועד לכלול בתוכו את כל מה שנדרש לדעת, מבחינה תיאורטית, על מנת לקבל רישיון נהיגה.

בין השאר, הדברים אמורים לגבי כל אחד מחוקי התנועה המקובלים בישראל, התמרורים המופיעים על הכביש, כללי התנהגות נכונה ובטוחה בנסיעה, תפעול הרכב והכרתו עד לרמת היסוד – והרשימה עוד ארוכה.

הגם שאין הגדרה ברורה לגבי המועד בו נדרש לעבור את הבחינה (מעבר לכך שהיא חייבת להיעשות לפני הטסט המעשי), ההמלצה הברורה היא לעשות זאת מוקדם ככל האפשר לתחילת לימודי הנהיגה. זאת, כמובן, מכיוון שלא ניתן לנהוג בבטחה, או על פי חוק, מבלי להכיר את כל הנושאים שהוזכרו מעלה.

בשנים האחרונות, הפך מבחן התיאוריה להיות מבחן ממוחשב, והוא מופעל על ידי זכיינים פרטיים באחד ממרכזי הבחינות הפזורים בישראל. המבחן כולל 30 שאלות רב ברירה ("שאלות אמריקאיות"), בהן ארבע תשובות נכונות – חלק מהשאלות כוללות תרשימים, תמונות או תמרורים, שמקלים על ההבנה שלהן.

כל השאלות במבחן לקוחות מתוך מאגר של כ-1,800 שאלות, הזמין גם באתר משרד התחבורה. לפניכם מספר שאלות לדוגמא מתוכו:

  • באילו תנאים מותר לנהוג ברכב מנועי?
  • מי רשאי להיות "מלווה" ל"נהג חדש"?
  • איזה רכב רשאי לעצור או לעמוד בשולי דרך שאינה עירונית המסומנת כדרך ראשית?
  • כיצד תנהג בהתקרבך לצומת שבו מהבהב אור צהוב ברמזור?

על הנבחן לסמן בכל שאלה את התשובה הנכונה ביותר. ציון עובר מותנה במענה נכון על 26 שאלות לפחות מבין ה-30. המבחן נמשך 40 דקות.

כך ניגשים לבחינת התיאוריה

נכון לעכשיו, ניתן לבצע את בחינת התיאוריה באחד מבין 20 מרכזים, הממוקמים בכל עיר גדולה בישראל ואשר מתופעלים על ידי אנקורי ומרכז הישיבות בני עקיבא. לכל אחד מהמרכזים האלה ימי ושעות פעילות נפרדים, אם כי לרוב הבחינה נערכת בימים ראשון עד חמישי בין השעות 8:00 ל-19:00, ובימי שישי וערבי חג עד לשעה 12:30. חשוב לשים לב שבחלק מהערים או היישובים, נדרש להירשם לבחינה מראש.

ביום הבחינה, יש להצטייד במספר דברים עיקריים. טופס הבקשה לרישיון נהיגה, "הטופס הירוק" (או רש'ל 18), צריך לכלול תמונה של מבקש הרישיון, חתימת רופא המצביעה על תקינות רפואית וחתימת אופטימיטריסט על תקינות ראיה. זו מתבצעת לאחר בדיקת ראיה, אותה אפשר לערוך ללא תשלום בתחנות הצילום של פמי פרמיום או טלדור.

על הנבחן להגיע עם שובר התשלום של אגרת המבחן, אותו יש לשלם דרך אתר האינטרנט או סניפי הדואר, תעודת זהות או אמצעי זיהוי אחר.חשוב להדגיש שביצוע הבחינה עצמה מותנה, מטבע הדברים, בזיהוי של הנבחן, ובצילומו על ידי מצלמה ייעודית הנמצאת במחשב במטרה למנוע זיופים או ניסיונות התחזות.

רגע קבלת התוצאות

זמן קצר לאחר תום הבחינה, מקבלים הנבחנים טופס הכולל בתוכו את תוצאותיה. עבור אלה שנכשלים במבחן, יכלול הטופס, מעבר לפרטים האישיים, גם פירוט של כל התשובות השגויות, עם סימון של התשובה הנכונה.

הגם שניתן לגשת למבחן חוזר אפילו יום לאחר הבחינה, ההמלצות הברורות הן לקחת פסק זמן של שבוע לפחות, שיאפשר חזרה על כל הנקודות שהמבחן הוכיח כי יש לשפר.

למידע נוסף:
לוח תמרורים
לוח תמרורים – הסבר על התמרורים
מאגר השאלות והתשובות למבחן התיאוריה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

המרכז הישראלי לרכב

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

דילוג לתוכן